Jina Arias Saumeth

Ik stel mij graag even aan je voor: mijn naam is Jina Arias Saumeth. Als kind droomde ik al van een beroep in de zorg en ik koos voor de 5-jarige studie Voeding & Diëtetiek aan de ‘Universidad del Atlantico’ in Colombia. Na beoordeling van de Commissie Buitenslands Gediplomeerden Volksgezondheid (CBGV) ben ik óók volgens de Nederlandse maatstaven gediplomeerd diëtist.

Ik ben specialist in Emotie eten en PDS!

Tevens neem deel aan het Oncologie Netwerk Bemmel. Het Oncologie Netwerk Bemmel bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Bemmel en omstreken. Kijk voor meer informatie op de website.

Mijn moto is: Alles wat beweegt blijft fris en bij de tijd!

Om de voedingsbegeleiding te optimaliseren volg ik met regelmaat cursussen.

Relevante cursussen – Post Hbo’s zijn:

2019 Post HBO Emotie-eten.

2018 Post HBO COPD.

2018 Post HBO FODMAP bij Prikkelbare Darm Syndroom.

2017 Post HBO Maag, darm en lever.

2016 Behandeling van insulineresistentie en obesitas met het koolhydraatbeperkt dieet.

2015 Post HBO Overgewicht bij kinderen.

2015 Post HBO Voeding en kanker.

2014 Diagnostiek en behandeling van ondervoeding.

2013 Post HBO Cardiovasculair Risico Management CVRM.

2011 Directe toegankelijkheid diëtetiek.

2010 Post HBO Voeding en Diabetes.

Aandachtsgebieden

O.a. Prikkelbare Darm Syndroom, emotie eten, kanker, diabetes, COPD, hoge cholesterol, hart en vaatziektes, hoge bloeddruk, overgewicht, obesitas, ongewenst gewichtsverlies, ondervoeding, lactose intolerantie, spijsverteringsklachten.

Visie en werkhouding

‘Eten’ betekent vanuit mijn eigen perspectief: 4 à 5 keer per dag verantwoord plezier hebben, want wij zijn het resultaat van “wat en hoeveel wij eten”. Ik ervaar het als verrijkend om met cliënten in alle leeftijdsgroepen te mogen werken; van kinderen tot 70-plussers. Vanuit mijn passie probeer ik aan mijn cliënten altijd het volgende mee te geven: neem gerust de tijd om alles onder ogen te zien; neem de controle over jezelf en ga door totdat je het doel bereikt. Daarbij ondersteun ik mijn cliënten vanuit inlevingsvermogen en met veel enthousiasme en creativiteit. Vanwege mijn affiniteit met de buitenlandse keuken kan ik mensen met een andere culturele achtergrond met hun eetgewoonten helpen.

Privé

Ik mag mezelf een gelukkig en tevreden mens noemen en geniet van de kleine dingen in het leven. Ik ben gelukkig getrouwd en heb een dochter. Het leven is voor mij een uitdaging. Ik sport, dans, lees en kook graag voor vrienden en geniet graag van de natuur. Met mijn dierbare familie onderhoud ik intensief contact.

De diëtist is:

Ik mag mezelf een gelukkig en tevreden mens noemen en geniet van de kleine dingen in het leven. Ik ben gelukkig getrouwd en heb een dochter. Het leven is voor mij een uitdaging. Ik sport, dans, lees en kook graag voor vrienden en geniet graag van de natuur. Met mijn dierbare familie onderhoud ik intensief contact.

Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. Je krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij je past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en je eet- en leefpatroon aan te passen. De kosten die de diëtist voor je declareert bestaan uit je gesprek met de diëtist en de tijd die de diëtist nodig heeft om de arts te rapporteren en bijv. een dieetlijst voor je te maken. Ook de rapportage bij beëindigen van de begeleiding valt onder deze kosten.

Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich diëtist noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het kwaliteitsregister.

Praktijk De Loods

Dorpsstraat 30a

6681 BN Bemmel

Telefoon 06 3443 44 15