Jina Arias Saumeth

Ik ben geboren en getogen in Colombia en woon sinds 2002 in Nederland. Als kind droomde ik al van een beroep in de zorg en koos voor de studie Voeding & Diëtetiek aan de Universidad del Atlantico in Barranquilla te Colombia. Na beoordeling van de Commissie Buitenlands Gediplomeerden Volksgezondheid (CBGV) ben ik ook volgens de Nederlandse maatstaven gediplomeerd diëtist. Vanaf 2009 ben ik werkzaam als diëtist aan de Dorpsstraat 30a in Bemmel.

Visie & werkwijze

Voeding heeft drie functies, namelijk een lichamelijke, een geestelijke en een sociale. Wij zijn pas gezond bezig met voeding als deze drie functies in balans zijn. Er zijn mensen die deze balans van nature bezitten, anderen hebben hulp nodig om die balans te vinden. Ik help mensen vanuit mijn visie dat cliënten zelf medeverantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Ik ondersteun en motiveer mijn cliënten met veel enthousiasme en creativiteit bij het blijvend veranderen van hun eetpatroon.

Iedereen is welkom

Ik ervaar het als verrijkend om met cliënten van alle leeftijdsgroepen te mogen werken. Iedereen is van harte welkom in mijn praktijk. Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoonten, smaak en voorkeuren. Daarom geef ik altijd een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij uw levensstijl past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet-, leef- en beweegpatroon aan ta passen.

Kwaliteitsregister

Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich diëtist noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het kwaliteitsregister.
Om de voedingsbegeleiding verder te optimaliseren heb ik na mijn studie diverse post-hbo-opleidingen gevolgd.

Nutri-Salud
Dorpsstraat 30a
6681BN Bemmel

06-34434415
info@nutri-salud.nl