Nutri-Salud
Medisch Centrum Houtakker
Karstraat 22
6681 LB Bemmel

06-34434415
info@nutri-salud.nl

Even mijzelf voorstellen

Mijn naam is Jina Arias Saumeth.
Ik ben geboren en getogen in Colombia en woon sinds 2002 in Nederland.
Als kind droomde ik al van een beroep in de zorg en koos voor de studie Voeding & Diëtetiek aan de Universidad del Atlantico in Barranquilla te Colombia. Deze studie heb ik met goed gevolg afgerond. Na beoordeling van de Commissie Buitenlands Gediplomeerden Volksgezondheid (CBGV) ben ik ook volgens de Nederlandse maatstaven gediplomeerd diëtist. Vanaf 2009 ben ik werkzaam als diëtist in Bemmel.

Kwaliteit

Alleen professionals die de vierjarige hbo opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich diëtist noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te doen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het kwaliteitsregister. Om de voedingsbegeleiding verder te optimaliseren heb ik na mijn studie diverse post hbo opleidingen gevolgd en heb inmiddels veel ervaring in het begeleiden van cliënten met gezondheidsproblemen als

 • PDS met o.a. het FodMap dieet (Post HBO)
 • SIBO
 • Emotie-eten (post HBO)
 • Kanker (Post HBO)
 • Diabetes (Post HBO)
 • COPD (Post HBO)
 • Hart- en vaatziektes (Post HBO CVRM)
 • Overgewicht
 • Obesitas
 • Ongewenst gewichtsverlies
 • Ondervoeding
 • Lactose-intolerantie
 • Spijsverteringklachten
Visie & werkwijze

Voeding heeft drie functies, namelijk een lichamelijke, een geestelijke en een sociale. Wij zijn pas gezond bezig met voeding als deze drie functies in balans zijn. Er zijn mensen die deze balans van nature bezitten, anderen hebben hulp nodig om die balans te vinden. De hulp wordt ingezet vanuit de visie dat cliënten zelf medeverantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Ik ondersteun en motiveer mijn cliënten met veel enthousiasme en creativiteit bij het blijvend veranderen van hun eetpatroon. Ik ervaar het als verrijkend om met cliënten van alle leeftijdsgroepen te mogen werken. Iedereen is van harte welkom in mijn praktijk.

Vanuit mijn passie probeer ik mijn cliënten ook altijd het volgende mee te geven
• Neem gerust de tijd om alle adviezen onder ogen te zien.
• Houd controle over uzelf en ga door totdat u het doel bereikt hebt en, niet onbelangrijk, blijf uw nieuwe eetgewoonten trouw.

Samenwerkingsverband

Ik neem deel aan het Oncologie Netwerk Bemmel en het COPD Netwerk Lingewaard. Beide netwerken bestaan uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Bemmel en Lingewaard. Kijk voor meer informatie op de websites.

https://www.copdnetwerklingewaard.nl/

https://oncologienetwerkbemmel.weebly.com/

Ook werk ik samen met onderstaande instanties: